SLAPUKŲ POLITIKA

Slapukai (angl. Cookies)

Kad ši svetainė tinkamai veiktų, kartais į jūsų įrenginį ji įrašo mažas duomenų rinkmenas, jobs hiring near me vadinamuosius slapukus. Tą patį daro ir dauguma didžiųjų interneto svetainių.

Kas yra slapukai?

Slapukas – tai nedidelis tekstinis failas, kurį interneto svetainė įrašo į jūsų kompiuterį arba mobilųjį įrenginį, kai joje apsilankote. Slapukai plačiai naudojami tam, kad interneto svetainės veiktų arba veiktų efektyviau, siekiant suteikti informacijos svetainės savininkams.

Kokios naudojamų slapukų rūšys?

Būtinieji slapukai – tai slapukai reikalingi tinkamam Svetainės veikimui. Jie leidžia naudotis tam tikromis svetainės funkcijomis, pavyzdžiui, saugiai prisijungti prie svetainėje susikurtos paskyros.

Analitiniai/veikimo slapukai – tai slapukai, leidžiantys rinkti duomenis apie tai, kiek vartotojų naudojasi svetaine, kokį turinį jie pasirenka naršydami ir kitą informaciją, reikalingą svetainės funkcionalumo tobulinimui.

Funkciniai slapukai – tai slapukai naudojami svetaine pakartotinai besinaudojančio vartotojo atpažinimui. Jie padeda personalizuoti svetainėje pateikiamą turinį, išsaugoti pasirinktus nustatymus ir pan.

Reklaminiai / trečiųjų šalių slapukai – tai slapukai, kurių pagalba informacija apie naudojimąsi svetaine pritaikoma https://xjobs.org/ vartotoją dominančios reklamos ar kitos tikslinės informacijos pateikimui.

Kaip UAB Cedrus (toliau – Bendrovė) naudoja slapukus?

www.cedrus.lt naudoja slapukus, kad surinktų Jūsų IP adreso ir naršymo informaciją apie aplankytas interneto svetaines ar kiekviename tinklapyje praleistą laiką. Tai leidžia interneto svetainei prisiminti Jūsų sistemą ir nustatymus.

Kiti slapukai leidžia Bendrovei stebėti svetainės srautus ir vartotojų veiksmus svetainėje – Bendrovė šiuos duomenis naudoja lankytojų elgesio analizei ir norint pagerinti lankymosi svetainėje patirtį. Šie slapukai yra įdiegiami ir naudojami „Google Analytics“ įrankio pagalba.

„Google Analytics“ ir „Doubleclick“ slapukai naudojami įvairioms jų paslaugoms ir reklamos tikslais. Slapukai renka įvairią informaciją apie vartotojus ir yra naudojami siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID).

Slapukai yra įdiegiami Jūsų įrenginyje Jums apsilankius mūsų interneto svetainėje. Pažymėtina tai, kad jog išjungus slapukus savo naršyklėje, kai kurios svetainės funkcijos gali iš dalies arba visiškai neveikti.

Teisinis pagrindas naudoti slapukus yra Bendrovės teisėtas interesas užtikrinti interneto svetainės techninį funkcionavimą. Tais atvejais, kai slapukai naudojami siekiant prisiminti Jūsų pasirinkimus bei kaupiant statistiką, teisinis pagrindas slapukų naudojimui yra Jūsų sutikimas.

Kas turi prieigą prie Jūsų duomenų?

Prieigą prie statistinių duomenų apie Bendrovės lankytojus turi Bendrovės darbuotojai, kurie yra atsakingi už šių duomenų analizę ir interneto svetainės tobulinimą.

Taip pat, prieigą prie techninių įrašų gali turėti Bendrovės partneriai, kurie teikia Bendrovei interneto svetainės turinio valdymo įrankius arba Bendrovės svetainės talpinimo (angl. hosting) paslaugas.

„Google Analytics“ įrankį suteikia JAV įmonė „Google Inc.“, tad ji taip pat turi prieigą prie šiuo įrankiu surinktų statistinių duomenų. „Google Inc.“ yra įsipareigojusi taikyti ES – JAV Privatumo skydo principus, kurie užtikrina, kad paslaugų teikėjas atitinka ES privatumo standartų reikalavimus. Šiam teikėjui taip pat taikomi sutartiniai įpareigojimai užtikrinti privatumą.

Su tuo galima susipažinti čia: https://www.google.com/analytics/terms/dpa/dataprocessingamendment_20160909.html.

Kiek ilgai Bendrovė išsaugo duomenis?

Bendrovė naudoja surinktus duomenis analizei iki trejų metų.
Slapukai paprastai galioja trumpai,jų galiojimas priklauso nuo slapuko tipo (vieną dieną, savaitę ar mėnesį), bet kai kuriais atvejais gali galioti ir iki penkerių metų.

Jūsų teisės ir kaip galite jomis pasinaudoti

Susisiekę su Bendrove el. paštu info@cedrus.lt arba kitais nurodytais Bendrovės kontaktais, galite pasinaudoti savo teisėmis, taip pat ir susijusiomis su asmens duomenų tvarkymu panaudojant slapukus. Prašymą turėtumėte pateikti kartu su asmens tapatybę patvirtinančiu dokumentu arba teisės aktų nustatyta tvarka elektroninių ryšių priemonėmis, kurios leidžia tinkamai identifikuoti asmenį, patvirtinus savo asmens tapatybę.

Jūsų teisės:

  • susipažinti su tvarkomais Jūsų asmens duomenimis;
  • prašyti ištaisyti Jūsų asmens duomenis;
  • prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis;
  • jei taikytina, atšaukti sutikimą leisti tvarkyti Jūsų asmens duomenis;
  • jei taikytina – teisę į duomenų perkeliamumą.

Kai kuriais atvejais Jūs galite turėti teisę prašyti apriboti Jūsų asmens duomenų tvarkymą arba nesutikti, kad būtų tvarkomi Jūsų asmens duomenys būtų tvarkomi.

Jums paprašius, Jūsų asmens duomenys bus ištrinami, Bendrovė išsaugos tik tokios informacijos kopijas, kurios yra būtinos siekiant apsaugoti trečiųjų šalių teisėtus interesus, laikantis valstybės institucijų įpareigojimų, sprendžiant ginčus, atpažįstant trikdžius.

Kaip valdyti slapukus?

Jūs galite valdyti visus Jūsų įrenginyje esančius slapukus. Galite slapukus ištrinti vos panorėję arba nustatyti, kad jie apskritai nebūtų įrašomi. Daugumoje naršyklių galima nustatyti, kad jos neleistų įdiegti slapukų, kita vertus, vėliau, kaskart apsilankius interneto svetainėje, gali tekti rankiniu būdu įvesti savo pageidaujamus nustatymus, gali neveikti kai kurios paslaugos ir funkcijos.

Slapukų valdymas Jūsų naršyklėje

Daugumoje naršyklių galima:

  • patikrinti, kokie slapukai yra įrašyti, ir ištrinti atskirus slapukus;
  • blokuoti trečiųjų šalių slapukus;
  • blokuoti slapukus iš konkrečių interneto svetainių;
  • blokuoti visų slapukų siuntimą;
  • ištrinti visus slapukus uždarant naršyklę.

Jei pasirinkote ištrinti slapukus, nepamirškite, kad bus pašalintos ir visos nustatytos parinktys. Be to, visiškai užblokavus slapukus, daug interneto svetainių (įskaitant mūsų svetainę) gali tinkamai arba visiškai neveikti. Dėl šių priežasčių nerekomenduojame išjungti slapukų, kai naudojatės mūsų interneto svetaine.

Pasirinkimas „nesekti“

Technologija „nesekti“ suteikia lankytojams galimybę neleisti jų sekti interneto svetainėse jokiais tikslais, be kita ko, analizei, reklamai ir socialinių platformų reikmėms. Kaip savo naršyklėje įjungti parinktį „nesekti“:

Teisė pateikti skundą

Jei manote, kad buvo pažeistos Jūsų teisės į privatumą, galite kreiptis į Bendrovę el. paštu info@cedrus.lt.  Taip pat galite pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai arba kreiptis į teismą.